اکومری چیست ؟ انجام ،مزایا و مضرات آن
اکوکاردیوگرافی مری (TEE) چیست؟
اکومری (TEE) آزمایشی است که توسط پروب یا لوله مانند به داخل مری فرستاده می شود که قبل از آن از پماد هایی برای بی حسی حلق و مری استفاده می شود تا از حفرات و عضلات قلبی، دریچهها و لایه خارجی قلب و عروق خونی که به قلب متصل هستند، تصویری ایجاد کند. این روش تصویر واضحتری از قلب ارائه میدهد که بر خلاف اکوکاردیوگرافی از امواج صوتی لازم نیست که از پوست، عضلات و بافتهای استخوانی عبور کند
اکوکاردیوگرافی مری چه زمانی توسط پزشک تجویز می شود؟
زمانی که پزشک به اطلاعات دقیقتر و بیشتری نسبت به اکوکاردیوگرافی نیاز داشته باشد در نتیجه پزشک اکوکاردیوگرافی مری را تجویز میکند.
از دیگر مواردی که اکوکاردیوگرافی مری ممکن است نیاز باشد میتوان موارد زیر را نام برد:
-
در بیماریهایی که شک به درگیری ساختمانهای خلفی قلب وجود دارد
مانند بیماریهای مادرزادی وریدهای ریه یا سوراخهای قلبی.
-
تنگی دریچه میترال برای دیدن لخته خون داخل قلب
-
بررسی پارگی عروق اصلی و دایسکشن (پارگی پوشش) آئورت
-
تشخیص عفونتهای داخل قلب و آبسههای قلبی
-
بررسی علتهای قلبی وقوع سکتههای مغزی مانند سوراخهای مادرزادی قلب
اکوکاردیوگرافی مری چگونه انجام می شود؟
در این روش پروب (وسیله تولید امواج صوتی)، از طریق یک لوله بلند و از راه دهان وارد مری شده و از طریق آن اکوکاردیوگرافی مری انجام میشود. در این روش ناحیه حلق به وسیله اسپری بی حسی یا قورت دادن پماد برای کاهش رفلکس عق زدن، بی حس میشود. پزشک به آرامی پروب را از راه دهان به حلق و مری هدایت میکند. پزشک داروی آرام بخش به بیمار تجویز میکند. محافظ گزش داخل دهان کار گذاشته میشود. در بعضی موارد لازم است بیمار با قورت دادن پروب پزشک را کمک کند. در نهایت تصاویری از قلب روی مانیتور تولید میشود. انجام این تست کمتر از یک ساعت طول میکشد.
خطرات اکوکاردیوگرافی مری چیست؟
-
مشکلات تنفسی
-
مشکلات ریتم قلب
-
عفونت دریچههای قلب
-
خونریزی مری در موارد نادر
-
آسیب به دهان، گلو و مری
دوران نقاهت بعد از اکوکاردیوگرافی چقدر است؟
اکثر افراد بعد از ۲۴ ساعت میتوانند به فعالیتهای روزمره خود بازگردند. در صورتی که بیمار بیش از یک روز گلو درد و بی حسی داشته باشد، حتماً باید به پزشک خود اطلاع دهد.